CV versus Ambitie: een alternatieve route naar Rome!

Veel professionals kunnen veel meer dan hun huidige ervaring (en dus cv!) doet geloven. Lees hier het verhaal van Albert. Albert is samen met Robin het avontuur aangegaan naar een goed passende en ambitieuze stap in zijn carrière.

Albert werd benaderd door Robin van i-linked met een vacature die behoorlijk uitdagend was. “Ik wilde eigenlijk helemaal niet weg, want ik werkte voor een heel toffe werkgever. Maar ook weer wel, want ik was echt uitgeleerd. Maar de functie waarvoor Robin contact met me opnam, was dat niet een te grote stap?”

Startpunt: de wens om door te groeien
Zijn huidige werkgever had toentertijd alles wat hij als net afgestudeerde zocht. In de juiste branche, een fijne bedrijfscultuur en veel te leren. Echter na 4 jaar was hij uitgeleerd en om door te groeien naar zijn ideale functie, greep hij telkens mis. Zijdelings hield hij de markt in de gaten, zonder echt haast te hebben. Zijn huidige baan bood immers voor nu nog voldoende werkplezier. Tot Robin hem benaderde. “Ik weet niet of mensen in andere beroepsgroepen dit herkennen, maar in de IT wordt gestreden om jonge en ambitieuze medewerkers. Dus ik werd best vaak benaderd. Vaak geautomatiseerde berichten, ik werd er niet warm of koud van om eerlijk te zijn. Maar Robin liet in zijn bericht duidelijk zien dat hij zich had verdiept en ik besloot het gesprek aan te gaan.”

Samen naar een spannende vervolgstap
“Het eerste gesprek met Albert was meteen goed,” vertelt Robin. “Een slimme jongen, heel communicatief, erg senior voor zijn leeftijd. Ik zag in hem waar mijn opdrachtgever me voor op pad had gestuurd. Echter deed zijn cv misschien vermoeden dat hij de functie niet aan zou gaan kunnen. Daarnaast had Albert aangegeven nog niet zeker te zijn of hij eigenlijk zijn huidige werkgever al wel wilde verlaten. De cultuur, zijn collega’s en toch ook die ene rol waar hij op bleef hopen, hij wilde het niet zomaar allemaal opgeven. Want wat als het tegen zou vallen?”

Opvatting Robin: “Persoonlijkheid is key
Bij i-linked wordt gestuurd op karakter en talent, skills kun je aanleren. Als de match op persoon er is, wordt iemand al snel voorgesteld. Dat zit ‘m in zaken die je in een cv niet ziet staan, die ontdek je pas na gesprekken met de kandidaat. Robin: “de rol was Albert op het lijf geschreven, zowel als persoon en met de ambities die hij had, als ook de cultuur van het bedrijf en de branche. Vervolgens heb ik Albert meerdere malen gesproken. Alle vragen en onzekerheden die hij had, wilde ik beantwoorden en wegnemen. Aan de andere kant hield ik ook de opdrachtgever nauw op de hoogte. Ondanks dat het cv van Albert aan de lichte kant oogde, waren zij ook al snel overtuigd.”

“Ik heb wel 100 vragen gesteld. Was een beetje bezorgd, dit was een groot bedrijf, heel anders dan mijn huidige werkgever. Krijg ik dan wel terug wat ik had?”

Een volledig recruitmentproces: begeleiding van A tot Z
Vanaf het moment dat de opdrachtgever aangeeft een vacature in te willen vullen, tot de contracttekening, daar gaat veel inzitten. “Niet per se veel tijd, want we schakelen graag snel. Maar we willen zeker weten dat die kandidaat inderdaad zo goed past is als aanvankelijk gedacht, én we willen dat die kandidaat de werkgever, de functie en alle randvoorwaarden dan ook ziet zitten. Zonder partijen te gaan moeten overtuigen, maar we willen zeker weten dat de klik er is, alle onduidelijkheden en vraagtekens weggenomen zijn.”

Een andere weg naar Rome
Albert wilde hogerop en doorgroeien, had daarin – wellicht zoals velen –  een tunnelvisie hoe daar te komen. “Robin heeft me de ogen geopend en me laten zien dat er meerdere wegen naar Rome leiden. Hij gaf me het zelfvertrouwen en hielp alle twijfels weg te nemen. Vertelde hoe de organisatie te werk ging, legde uit hoe een werkweek eruit ging zien, liet me zien waar mijn doorgroeikansen lagen, schetste zelfs het team waarmee ik zou gaan werken. Voor dat laatste was hij in dit geval overigens ook de juiste persoon, want 2 van mijn huidige collega’s zijn ook door Robin bemiddeld. Dat gaf me trouwens ook nog eens extra vertrouwen dat hij inderdaad die mensenkennis bezit om de inschatting te maken dat ik er zo goed zou passen.”

Inmiddels is Albert zo’n 2 maanden verder en heeft hij niet zijn eindbestemming, maar wel zijn route bijgesteld. Heb jij ook hulp nodig bij het waarmaken van je ambities? Of zijn jouw doorgroeimogelijkheden bij je huidige werkgever niet meer wat je hoopte? Neem contact met ons op, laat je cv achter of check de vacatures op de Vacature-pagina.

Dit artikel werd geschreven op basis van interviews met echte kandidaten en werknemers van i-linked.

Net als Albert klaar voor een volgende stap?

bekijk de vacatures per expertise!