Detavast: volledige aandacht voor jouw nieuwe baan

Detavast is een methode die i-linked in het leven geroepen heeft om kandidaten duurzaam aan opdrachtgevers te verbinden. Uitgangspunt bij deze methode is om én de kandidaat én de opdrachtgever zoveel mogelijk te ontzorgen en te begeleiden naar de best mogelijke match. Lees de beleving van Merel...

Merel wist precies wat ze wilde, kon dat ook tot in detail uitleggen. Maar het vinden van die perfecte baan die daarop aansloot, met een CV dat niet naadloos aansloot, dat was toch nog wel een uitdaging. En áls je die baan al vindt, weet dan ook maar eens uit te leggen dat jij die perfecte kandidaat bent.

Merel werd benaderd door i-linked en vond zo de baan die ze zocht. “Ik besloot mijn profiel dan maar open te zetten zodat ik beter benaderd kon worden. Niet lang daarna ontving ik een berichtje van Lisa, zij dacht een passende rol voor me te hebben. Inmiddels zit ik nu zo’n 4 maanden helemaal op mijn plek en nog altijd kan ik op Lisa rekenen dankzij mijn detavast-contract.”

Wat is Detavast?

Detavast is een methode die i-linked in het leven geroepen heeft om kandidaten duurzaam aan opdrachtgevers te verbinden. Uitgangspunt bij deze methode is om én de kandidaat én de opdrachtgever zoveel mogelijk te ontzorgen en te begeleiden naar de best mogelijke match. Er ligt veel focus op vertrouwen en transparantie. “Er wordt gematcht vanuit de mens, de relatie is zo veel belangrijker dan de certificaten,” vertelt Bas, consultant bij i-linked. “Jouw huidige functietitel is ook maar een term. We kijken verder en willen graag weten wat jou drijft, wie je als persoon bent. Het gaat echt om het met elkaar aan willen gaan. We doen alleen maar duurzame opleveringen, alleen als we er echt in geloven.”

Maar hoe werkt het dan?

Wanneer een kandidaat perfect geschikt wordt bevonden na een gedegen traject van kennismakingen en gesprekken, wordt er natuurlijk een contract getekend. i-linked betaalt je salaris zo lang als je eerste contract duurt, meestal is dat 6 maanden of 12 maanden. “Een leuk moment,” vertelt Merel, “Lisa had een flesje champagne bij zich en maakte er echt een momentje van, heel attent.” Hierbij wordt een contract opgemaakt dat zoveel mogelijk lijkt op dat van je werkgever. Alles wat er buiten valt, wordt gecompenseerd in bijvoorbeeld je salaris. Wat volgt wordt opvolgend werkgeverschap genoemd, dus je eerste contract bij i-linked telt mee in maximale duur dat je een contract van tijdelijke aard mag hebben. Bas: “Echter zien wij in de praktijk dat kandidaten bijna altijd een vast contract aangeboden krijgen na die periode. Waarom? Omdat we alle eventuele verrassingen op voorhand weg hebben genomen. Dat is waarom detavast zo goed werkt.”

Waarom werken met detavast?.

Klanten bij i-linked zijn vaak vaste opdrachtgevers, zeer gewaardeerde contacten. “We gaan niet voor half werk en we kijken verder dan het matchen van functietitels. We willen de kandidaat écht leren kennen. Past deze persoon ook in de organisatie, gaat deze persoon goed met zijn toekomstige manager door één deur kunnen? We besteden hier veel tijd aan en willen alles weten. Iedere partij heeft er baat bij als we nog even verder zoeken als we net niet helemaal zeker zijn van onze zaak. Dat zorgt ervoor dat wanneer we iemand een baan aanbieden, het meestal een match met iemands droombaan is, en daarmee de kandidaat dan ook eigenlijk altijd bijzonder goed op zijn plek blijkt te zitten” aldus Bas van i-linked.

Detavast biedt de mogelijkheid om al deze aandacht en diepte te geven in het hele recruitment proces.

En als ik nou toch niet zo blij ben?

Bas “Dan stop je, net zoals bij elke andere baan. Dit komt echter zo weinig voor, dat we er geen beleid of afspraken over hebben gemaakt. Dat is dan maatwerk, voor de begeleiding en communicatie naar de kandidaat en naar de opdrachtgever. Uiteraard sta je er dan niet zomaar alleen voor en mag je dezelfde begeleiding verwachten als tijdens het matchen.”

Aangenaam verrast!

Inmiddels is Merel nu zo’n 4 maanden verder en kijkt zij tevreden terug op het traject. “Na vaker trajecten doorlopen te hebben met recruiters, was ik er eigenlijk op voorhand nog niet zo enthousiast over. Meestal is er weinig oog voor de persoon, er wordt vaak naar functietitels gekeken en als dat niet matcht, gaat het niet door en sta je met lege handen. Lisa stelde proactief vragen. Het zorgt ervoor dat ik i-linked als een fijne thuisbasis zie, volgende week gaan we weer koffie drinken.”

“Zonder i-linked had ik deze baan niet kunnen vinden en deze werkgever niet kunnen overtuigen. Lisa stelt de juiste vragen en wint vertrouwen. Aan beide kanten.”

Zoek jij ook nét even wat anders dan de huidige functietitel die er achter je naam staat? Ben jij ook op zoek naar een vaste baan in de IT bij een mooie werkgever?  Klik hier om naar de Vacature-pagina te gaan en neem contact met ons op.

Dit artikel werd geschreven op basis van interviews met echte kandidaten en werknemers van i-linked.

Ook sparren over je volgende stap?

Lisa, maar ook onze andere consultants, vertellen je graag meer over alle mogelijkheden bij de opdrachtgevers van i-linked

Detavast: volledige aandacht voor jouw nieuwe baan

Detavast: volledige aandacht voor jouw nieuwe baan

Detavast: volledige aandacht voor jouw nieuwe baan

Detavast: volledige aandacht voor jouw nieuwe baan

Detavast: volledige aandacht voor jouw nieuwe baan